Spring navigation over

Butikkerne på Bøgetorvet er lukket

Civica besluttede i 2017, at butikkerne på Bøgetorvet skulle lukke for at skabe mere tryghed i området. Arkivfoto: William Hansen

Den 1. februar lukker de sidste butikker på Bøgetorvet. Hvad, der derefter skal ske med lokalerne, er endnu uvist.  

Der bliver ikke længere solgt tæpper, juice og dagligvarer på Bøgetorvet. Den 1. februar skal de sidste forretningsdrivende forlade lokalerne på torvet i Bøgeparken. Samtlige af torvets butikker er allerede lukket eller flyttet andre steder hen, efter de i 2017 fik deres opsigelse fra Civica. 

LÆS OGSÅ: Civica vil ændre Bøgetorvet radikalt

Da Bøgetorvet blev etableret i begyndelsen af 00’erne var det ud fra en tanke om at skabe et torv med nærbutikker for Bøgeparkens beboere. Men det gik ikke helt, som man havde håbet, og gennem tiden har både beboere, besøgende og medarbejdere fra Civica følt sig utrygge på butikstorvet blandt andet på grund af de personer, der tog ophold på torvet. Derfor besluttede Civica i 2017, at blandt andet butikkerne skulle lukkes, så Bøgetorvet ville blive et mindre attraktivt sted at være for kriminelle.

 

En ændret dagsorden

Da de forretningsdrivende for et år siden modtog deres opsigelser, var planen, at lokalerne skulle lukkes og facaderne mures til, indtil de planlagte renoveringer af boligerne og de fælles udeområder i Bøgeparken skulle sættes i gang.  Men siden opsigelsen har den politiske dagsorden ændret sig.

LÆS OGSÅ: Butikkerne på Bøgetorvet har modtaget opsigelser

- Vi skal stadig lave fysiske renoveringer i Bøgeparken, men nu bliver det med nedrivninger som en faktor og med inddragelse af den udviklingsplan, vi i øjeblikket arbejder på. Derfor er det endnu uafklaret, hvad der præcis skal ske med lokalerne på Bøgetorvet, siger Jens Pilholm, direktør i Civica.

Det er dog sikkert, at de ikke kommer i brug til erhverv eller anden udlejning, ifølge boligdirektøren.

Seneste Artikler

Abdi vil skabe positive fællesskaber for mænd

Læs mere

Forening vil bestøve børnehjerner med viden om bier

Læs mere

Dagbog fra Berlin

Læs mere

Nedlagt skole i Vollsmose står klar til at huse ukrainske flygtninge

Læs mere

Vollsmoses forandringer skal dokumenteres til eftertiden – og du kan hjælpe til!

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her