Havtaske med quinoasalat
18. december 2019Nu, hvor vi så småt nærmer os julen, er der tradition for nogle hyggelige feriedage med masser af god, men også meget bastant mad. Derfor serverer vi denne lækre ret med fisk og quinoa.
Det er meget almindeligt at spise fisk nytårsaften. Den tradition vandt indpas i 1700-tallet og 1800-tallet netop som modvægt til den fede julemad. I takt med at jernbanen blev udbredt, og transportforholdene derfor blev forbedrede, var det ikke længere kun forbeholdt folk ved kysterne at spise fisk. Vi lægger os denne gang i slipstrømmen af traditionen med at spise torsk til nytår ved at vælge en ret, hvor fisk er hovedingrediensen - nemlig havtaske. Den bliver ofte kaldt for verdens grimmeste fisk. Men tag ikke fejl, den er meget velsmagende og delikat. Vi serverer den sammen med quinoasalat, der med sit høje proteinindhold og mange fibre er et meget sundt tilbehør. Godt nytår og velbekomme fra Vollsmose Avisen.
Det skal du bruge
(4 personer)
600 g havtaskefilet
1 spsk. olivenolie
4 spsk. pesto
50 g hasselnødder
250 g quinoa
2 avocado
3 spsk. citronsaft
2 gulerødder
½ spidskål
Salt
Peber
Sådan gør du: Kog quinoaen efter forskriften på pakken og afkøl den. Hak hasselnødderne. Smør pestoen på fisken og drys med nødderne. Bag fisken ved 180 grader i ovnen i cirka 15 minutter. Skær avocadoen i tern og vend med citronsaft. Skær gulerødder og spidskål i tynde strimler. Bland derefter grøntsagerne med quinoaen og smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra citron.