Spring navigation over

Teatertrup spiller op til debat

Den lokale teatergruppe 5240 Act Now debuterede med deres nyeste forestilling 'Hvem er jeg?', en forestilling om (mulig) radikalisering” til Radikale Venstres Nytårstævne. Foto: 5240 Act Now

Teatergruppen 5240 Act Now har skabt en ny forestilling, der sætter fokus på identitet, risikoen for radikalisering og unge, der er splittede mellem to kulturer.

Derhjemme hedder han Ali, men i skolen kalder han sig Simon. Det er ikke nemt at navigere mellem to forskellige kulturer for hovedpersonen i den nye forestilling “Hvem er jeg? – en forestilling om (mulig) radikalisering”, som den lokale teatergruppe 5240 Act Now netop har haft premiere med.

– Forestillingen handler først og fremmest om identitet og splittelsen, når man er ung og navigerer mellem to kulturer, fortæller Alaa Abdol-Hamid fra 5240 Act Now.

LÆS OGSÅ: Fra Vollsmose til de skrå brædder i København

– Målet er at få en dialog om, hvilke udfordringer der kan være i hjemmet og i skolen, når man har en anden etnisk baggrund og føler sig splittet. Og så åbner vi op for aspektet med radikalisering for eksempel gennem sociale medier, fortsætter Alaa Abdol-Hamid, der har rolle som facilitator mellem publikum og skuespillerne under stykket.

Dikterer ikke facit
5240 Act Now laver såkaldt forumteater, hvor stykket stopper i dramatiske scener undervejs og lader publikum byde ind med tanker, holdninger og bud på, hvordan situationen på scenen skal udvikle sig. Ved premieren til Radikale Venstres Nytårsstævne kom der mange spændende indslag fra publikum, siger Alaa Abdol-Hamid og fortæller:

– Nogle sagde, at de blev konfronteret med deres fordomme, andre mente, at man skulle gribe ind over for familien, nogle genkendte læreren, der uden ond vilje alligevel kommer til at ekskludere Ali fra fællesskabet. I det hele taget var der mange følelser i spil blandt publikum.

LÆS OGSÅ: Teatergruppe taler lige ud af posen

Gruppen, der har eksisteret siden 2008, har efterfølgende også fået flere henvendelser fra andre, der er interesserede i at se forestillingen.

– Det er en fantastisk form at bruge til at tale udfordringer og svære emner, for vi kan gøre det på en underholdende måde, hvor vi ikke dikterer et facit, men hvor folk selv finder frem til holdninger og løsninger, slutter Alaa Abdol-Hamid.

Teatergruppen 5240 Act Now har skabt en ny forestilling, der sætter fokus på identitet, risikoen for radikalisering og unge, der er splittede mellem to kulturer.

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her