Spring navigation over

Studerende efterlyser studiemiljø

Unge studerende i Vollsmose savner et sted, hvor de kan sidde og læse, fordybe sig, skrive opgaver og mødes med andre studerende.

Studerende i Vollsmose mangler et hyggeligt sted med plads til at fordybe sig i studiebøgerne. Vollsmose Bibliotek og Kulturhus vil forsøge at imødekomme behovet.

Mange unge mennesker i Vollsmose er i gang med at uddanne sig. Men de har ofte det problem, at de mangler et indbydende sted med plads til at fordybe sig i studiet mange timer i træk.

- Jeg kender mange unge fra Vollsmose, der læser på Syddansk Universitet, og som efterlyser et sådant sted. For pladsen er trang på SDU, siger Raman Singh Mahal, der læser erhvervsøkonomi på SDU og bor i Vollsmose.

At der er mangel på studiepladser kan Andrea Haisley  nikke genkendende til. Hun blev færdig med sin kandidatuddannelse i sommer og er i øjeblikket i praktik på Vollsmose Bibliotek og Kulturhus.

- Er man for eksempel i gang med sin bacheloropgave eller sit speciale, så har man behov for dels et sted at fordybe sig. Men man har også godt af at komme ud og få noget luft og møde andre mennesker, siger hun.

Tager handsken op


På Vollsmose Bibliotek og Kulturhus er man klar over behovet og vil meget gerne være med til at imødekomme det.

- Mange unge bruger heldigvis allerede biblioteket. Men det er oplagt for os at være imødekommende over for den voksende gruppe af unge fra Vollsmose, der er i gang med en videregående uddannelse. Så vi arbejder på at få skabt nogle hyggelige rammer for et godt studiemiljø, lyder det fra leder af Vollsmose Bibliotek og Kulturhus, Dynke Jespersen.

Savner billig kaffe


Hvis lederen af Vollsmose Bibliotek og Kulturhus skulle løbe tør for idéer til, hvad et godt studiemiljø kunne bestå af, har Raman Singh Mahal et par gode råd:

- Billig kaffe, længere åbningstid og større synlighed.

Han fremhæver, at kaffen i eksempelvis Borgernes Hus er god, men er til cafépris, hvilket er dyrt for studerende. Han efterlyser også, at biblioteket åbner noget tidligere end klokken 10, så man kan komme i gang med at studere fra den tidlige morgenstund.

- Vi undersøger mulighederne for at holde længere åbent. Men vi skal have ressourcerne til det, ellers kan det ikke lade sig gøre i praksis. Med hensyn til ønsket om billig kaffe kan løsningen være, at de studerende selv tager den med. Det fungerer andre steder, siger Dynke Jespersen.

Mere synlighed


Raman Singh Mahal roser biblioteket i Vollsmose for at være meget hyggeligt og et oplagt sted at benytte for studerende. Men han har en klar fornemmelse af, at mange ikke kender til Vollsmose Bibliotek og Kulturhus. Derfor opfordrer han biblioteket til at give sig mere til kende på de sociale medier og lade sig inspirere af steder som Studiestuen i midtbyen.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal bruge flere kræfter på at blive synlige på de sociale medier. Jeg vil også arbejde på at inddrage flere frivillige, så vi kan skabe forudsætningerne for et godt studiemiljø. Det er vores bidrag til at synliggøre, at flere unge fra Vollsmose er i gang med at uddanne sig, siger Dynke Jespersen.

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her