Spring navigation over

Edderkoppe-muffins til halloween

Mangler du lidt til den søde tand? I anledning af halloween har borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard lavet uhyggelige edderkoppe-muffins.

Halloween fejres altid den 31. oktober, og traditionen kom formentligt til USA sammen med efterkommere af de hedenske keltere. Samme dag fejrede kelterne i gamle dage nytår under navnet ’Samhain’. Kelterne mente, at de døde rejste sig fra graven på denne sidste dag i året for at hjemsøge de levende og finde vej til dødsriget. Derfor gjorde man alt for at skræmme de onde ånder blandt andet ved at klæde sig ud.  De satte ild til roer og brugte dem som lygter, og de stillede mad på de dødes grave, så de ikke bosatte sig andre steder på jorden. Så hvad er mere nærliggende end at lave uhyggelige edderkoppe-muffins som til og med smager godt. Det gode ved denne opskrift er desuden, at man sagtens kan blande rester af nødder, bananer eller lignende i.

Sådan gør du:


Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Smelt smørret og lad det køle af. Knus makronerne imens. Tilsæt makroner, mel og smør til æg- og sukkermassen. Rør det hele sammen. Tilsæt til sidst hakket chokolade. Bag kagerne i muf-finsforme ved 200 grader i 15-20 minutter. Klip snørebåndene i stykker på cirka 7 cm. Lav seks stykker til hver muffin. Pynt til sidst kagerne, så de får seks ben og to øjne af slik og ligner edderkopper. Velbekomme.

Det skal du bruge:


275 g sukker
125 g makroner
125 g hvedemel
125 g smør
3 æg
75 g hakket chokolade
Lakridssnørebånd til ben
Slik til øjne

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her