Spring navigation over

Rådkvinde: 'Jeg håber, at vi får fjernet noget af beboernes nervøsitet'

Udviklingsplan, ’Den sidste Vollsmoseplan’ og en såkaldt ghettoplan. 2018 har været et år med store politiske planer og beslutninger om Vollsmose. I den forbindelse har Vollsmose Avisen bedt både politikere og boligorganisationer om at kigge tilbage på året, der gik, og frem mod året, der kommer. Her svarer by- og kulturrådmand, Jane Jegind (V).

Hvad var det vigtigste, der skete for Vollsmose i 2018?
At vi fik et enigt byråd til at beslutte ’Den sidste Vollsmoseplan’, og at vi blev meget klogere på Vollsmose undervejs i processen. Det er enormt positivt, at hele byrådet ønsker at arbejde for, at Vollsmose bliver en bydel på linje med andre bydele i Odense. Jeg er også rigtig glad for, at planen ikke kun handler om beton og mursten, men også om kultur, fællesskaber og fritids- og foreningsliv, som i høj grad er med til at flytte os som mennesker. I slutningen af året havde vi et helt forrygende borgermøde med fritid og kultur på dagsordenen, hvor der blev skabt nye kontakter og givet god inspiration. Med planen skaber vi desuden mulighed for blandede boligformer i Vollsmose, som for mig at se er et helt afgørende greb.

Hvad vil der ske med Vollsmose i 2019?
Vi skal blandt andet nedsætte en sparringsgruppe - et såkaldt advisory board - som kan kigge på vores arbejde. Inden vi går på sommerferie i 2019, skal vi i udviklingsbestyrelsen have en samlet plan for, hvad der skal rives ned, hvad der skal bygges om, og hvad der skal bygges af nye boliger. Den skal godkendes i ministeriet til september. Tidligst i 2021 forventes de første nedrivninger at blive sat i gang. Det er en enormt stor opgave, vi har sat os for, og det skal gøres ordentligt. Så det tager noget tid. I udviklingsbestyrelsen har vi valgt, at vi vil være åbne omkring processen og fortælle nyt, så snart vi har det, men det betyder til gengæld, at vi ikke altid kan give endegyldige svar. Derudover fortsætter borgmesteren og jeg med løbende at være i dialog med investorer. I 2019 tager vi også forslag om, hvordan vi underbygger kultur og fritid i Vollsmose, med til byrådet baseret på den inspiration og information, vi har fået fra foreninger og frivillige i Vollsmose.

Hvad er din største prioritet i forhold til Vollsmose i det kommende år?
At vi får planen godt fra land, får en god dialog med borgerne og så småt får taget hul på den forandring, som vi skal skabe i Vollsmose. Jeg håber, at vi i det kommende år får fjernet noget af den nervøsitet, som forståeligt nok er der blandt beboere, og jeg kan ikke understrege det nok: Der er ikke nogen, der bliver sat på gaden eller skal flytte uden at have noget at flytte til.

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her