Spring navigation over

’Jeg er glad for, at jeg er blevet boende’

Den 1. december fejrede Lærkeparken 50-års jubilæum i beboerhuset. Her fik Marthine Boysen, der er den beboer, der har boet længst tid i afdelingen, en buket blomster og muligheden for at sige et par ord.

Den 1. december fejrede Lærkeparken 50 års jubilæum. Marthine Boysen har boet i sin lejlighed i 49 år og kigger her tilbage på tiden omkring 1969, hvor hun flyttede ind.

Jeg flyttede ind i Lærkeparken i sommeren 1969. Dengang var lejlighederne hypermoderne, og det er de sådan set stadig. Der er stor garderobe og spisekøkken - i dag kalder man det bare for walk-in closet og samtalekøkken. Det var helt vildt dengang at få fryser, elektrisk vaskeri og eget badeværelse. Jeg kommer fra Ærø og boede på landet, da jeg blev skilt i 1968 og fik arbejde på Fyns Sækkekompagni, hvor jeg syede lapper på sækkene. I Vollsmose var der gode arbejderboliger, men allerede dengang advarede folk mig mod at flytte hertil. Jeg tror bare, at det var ren og skær misundelse.

Det var godt vejr, den dag jeg flyttede ind, men mit humør var skidt. Jeg var i slutningen af 20’erne, fraskilt og alene med to børn, havde en tom pengepung og et liv, der var rykket op med rode. Det var en hård tid, og dengang var det svært økonomisk at være kvinde. Men jeg havde flair for mit arbejde på Fyns Sækkekompagni, og i mine 30’ere uddannede jeg mig til teknisk tegner.

LÆS OGSÅ: Foregangskvinde for fællesskabet

Miljøet i Lærkeparken var dengang ligeså nyt som mig. Men i takt med, at jeg blev mere og mere sat, voksede det også, og jeg var blandt andet med til at grundlægge beboerhuset ’Lærkereden’. I en periode oplevede jeg egentlig, at Lærkeparken var et mondænt sted. Der var nogle år, mens mine børn var små, hvor jeg legede med tanken om at flytte i eget hus. Men økonomisk lod det sig ikke gøre, og da børnene var flyttet hjemmefra, gav det ikke mening for mig at bo i hus. Heldigvis er min lejlighed lige så god, som da jeg flyttede ind. Og jeg er glad for, at jeg er blevet boende alle de år.

Når jeg tænker tilbage på mit liv, føler jeg mig rigtig privilegeret. Her i Vollsmose er jeg tæt på byens goder, men uden at bo direkte i byen. Jeg føler mere, at jeg bor i en by, der ligger i en stor, grøn park. Det er en af grundene til, at jeg er blevet og vil blive her de næste 30 år. Det er stadig gode lejligheder og et godt miljø, selvom det har ændret sig gennem årene. Og der er så smukt i Vollsmose. Faktisk kan jeg slet ikke forstå, at folk ser så meget ned på os. Men Vollsmose har af en eller anden grund altid været et let offer, hvis man manglede nogen at hakke på. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvorfor jeg skulle flytte herfra.

Slide 1 af

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her