Spring navigation over

Civica: 'Genhusning skal foregå ordentligt og værdigt'

Udviklingsplan, ’Den sidste Vollsmoseplan’ og en såkaldt ghettoplan. 2018 har været et år med store politiske planer og beslutninger om Vollsmose. I den forbindelse har Vollsmose Avisen bedt både politikere og boligorganisationer om at kigge tilbage på året, der gik, og frem mod året, der kommer. Her svarer direktør i Civica, Jens Pilholm.

Hvad var det vigtigste, der skete for Vollsmose i 2018?
Vollsmose blev sat meget markant på den politiske dagsorden i 2018. Med statsministerens ord skulle der ske et opgør med de sorte pletter på danmarkskortet. Og her blev Vollsmose direkte nævnt. Det er ikke første gang, at Vollsmose er blevet et politisk omdrejningspunkt. Men det er første gang, vi står over for den udfordring, vi har nu, hvor vi henover de næste 10 år skal rive 1000 boliger ned. Lokalpolitisk har det været positivt at opleve et fælles fodslag og et samlet byråd bag ’Den sidste Vollsmoseplan’, da bydelen tidligere tit har været brugt som en politisk kamparena.

Hvad vil der ske med Vollsmose i 2019?
I første halvdel af 2019 skal der lægges en god udviklingsplan for Vollsmose i samarbejde med Odense Kommune. Den skal være afleveret og godkendt inden 1. juni. Derefter skal den godkendes af ministeren i efteråret 2019. I løbet af 2020 og 2021 kan vi begynde at planlægge og udføre de konkrete tiltag i planen. 

Hvad er dit vigtigste mål i forhold til Vollsmose i det kommende år?
Det er helt afgørende for os i Civica, at genhusningen af de berørte beboere kommer til at foregå på en ordentlig og værdig måde. Vi kan ikke ændre på den lovgivning, der er vedtaget omkring nedrivning af boliger. Derfor går vi seriøst ind i arbejdet om ’Den sidste Vollsmoseplan’ sammen med Odense Kommune og FAB, hvor vi også er fast besluttet på at få det til at fungere så godt som muligt for beboerne.

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her