Spring navigation over

Vollsmose stemte rødt igen

Næsten halvdelen af stemmerne i Vollsmose gik til Socialdemokraterne, og mere end to ud af tre satte kryds ved ét af de ’røde’ partier i byrådet. Dem, det gik mindre godt, er dog ikke skuffede over valgresultatet.

Vollsmose har altid været en socialdemokratisk højborg i Odense.

Det ændrede sig ikke, da odenseanerne igen gik til valg tirsdag den 19. november for at vælge nyt byråd.

Hele 47,6 procent af krydserne, der blev sat på Vollsmoses valgsted, Abildgårdskolen, var sat ud for Socialdemokraterne. Det er markant flere end i Odense som helhed, hvor partiet hentede 28,8 procent af stemmerne.

Anker-effekt i Vollsmose


I det hele taget var der solid opbakning til de ’røde’ partier i byrådet – lige som der plejer at være i Vollsmose. I alt 68,1 procent af stemmerne faldt til Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og de Radikale.

Stemmeandelen for de tre mindre partier ligner dog Odense-gennemsnittet, og det er Socialdemokratiet, der for alvor trækker ’rød blok’ op i bydelen.

Det glæder Christian Frederiksen, selvom han ikke selv opnåede genvalg. Han sad i byrådet for Socialdemokraterne og er et kendt ansigt i Vollsmose, blandt andet fordi han også er næstformand i B1909.

– Det er min klare overbevisning, at det er, fordi vi har en borgmester, som har gået rundt blandt beboerne og hilst på dem. Man er meget autoritetstro i Vollsmose, så det betyder noget, at Anker Boye har fulgt med i området og vist sig herude – det er vigtigt, siger Christian Frederiksen, der håber på fortsat dialog på det boligsociale område i Odense.

Kun DF tæt på by-resultatet


Når det går godt i den ene side af byrådssalen, må det nødvendigvis gå mindre godt i den modsatte. De borgerlige partier kunne tilsammen kun mønstre 28,8 procent af stemmerne, der blev afgivet på Abildgårdskolen.

Kun Dansk Folkeparti kom nogenlunde tæt på det samlede resultatet i hele byen. I Odense fik partiet 11,1 procent af stemmerne, mens det blev til 9,4 procent i Vollsmose. De andre partier i den ’blå blok’ lå langt under deres samlede resultat i hele byen.

Især Venstre, der fik 23,3 procent af stemmerne i Odense som helhed, ligger lavt. Blot 9,4 procent af vælgerne i Vollsmose havde sat deres kryds her.

Overrasker ikke Venstre


Det overrasker dog ikke Mark Grossmann, som opnåede genvalg for Venstre, og som selv har en fortid i Vollsmose som politibetjent.

– Jeg synes egentlig, det er flot, og jeg er faktisk positivt overrasket, siger Venstres kandidat, Mark Grossmann, der på forhånd vidste, at Vollsmose ville blive en hård nød at knække:

– Mange indvandrere stemmer rødt af vanens magt. Der har været en opfattelse af, at ’de blå bare vil have os ud af landet’. Det er lidt synd, for politik er jo meget andet end udlændingepolitik. Men det har vi også haft en god mulighed for at forklare her i valgkampen, hvor vi har prøvet at forklare de liberale standpunkter omkring frigørelse fra staten, personlig frihed og så videre. For nogle har det også været en øjenåbner, har jeg kunnet mærke. Og der er en ny generation på vej i Vollsmose, som jeg har stærke forventninger til.

Mansour takker af uden bitterhed


Et enkelt parti fik et særligt godt valg i Vollsmose – i forhold til i resten af byen. Det var Den Frie Liste, som blev dannet af de to løsgængerne i byrådet, Mohammed Mansour og Dahir Jama Roobleh.

De fik 205 stemmer ved valgstedet i Vollsmose, hvilket svarer til 5,5 procent.

Det var dog ikke nok til at få en plads i byrådet, da andelen af stemmer i hele Odense endte på blot 0,4 procent.

Mohammed Mansour er dog ikke skuffet over, at han nu må sige farvel til byrådet efter 12 år.

– Jeg har arbejdet for mange sager, blandt andet modersmålsundervisning og seniorhus. I de fleste af mine år i byrådet har jeg siddet i opposition i forhold til mit tidligere parti, Socialdemokratiet, og jeg er glad for, at jeg til sidst brød ud og prøvede at stå alene, siger Mohammed Mansour og slutter:

– Det lykkes mig ikke at blive valgt ind alene, men det er helt i orden. Jeg har altid lagt mange kræfter i mit frivillige arbejde, blandt andet som formand for Familiens Sociale Idrætsforening, og det vil jeg fortsætte med nu.

SÅDAN STEMTE MOSEN

Parti/liste                % Vollsmose      % Odense

Enhedslisten                   10,6                 10,0

Socialistisk Folkeparti     5,2                   6,2

Socialdemokratiet           47,6                 28,8

Radikale                         4,7                   5,2

Rød blok i alt               68,1                 50,2

Konservative                  5,0                   10,6

Venstre                          9,4                   23,3

Dansk Folkeparti            9,4                   11,1

Liberal Alliance               0,6                   2,0

Blå blok i alt                23,8                 47,0

Den Frie Liste                5,5                   0,4

Øvrige partier/lister         2,6                   2,8

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her