Spring navigation over

Politiet lægger jernring omkring H.C. Andersen Skolen

H.C. Andersen Skolen lukker allerede klokken 12 tirsdag, så Fyns Politi og PET kan gøre klar til Yahya Hassans besøg.

Siden det fredag blev offentliggjort, at det meget omtalte arrangement med digteren Yahya Hassan skal flyttes til H.C. Andersen Skolen, har Fyns Politi haft travlt med at sikre skolen. Det skriver Fyens.dk. PET vurderer, at truslen mod Yahya Hassan er stor. Derfor lukkes skolen allerede klokken 12, selvom arrangementet først er klokken 19 om aftenen.

Eleverne i de ældste klasser bliver sendt hjem, når skolen bliver afspærret, så politiet kan sikre området. Børnene i 0. til 5. klasse kan blive passet på Abildgårdskolen. Det har forældrene fået besked om via Forældreintra.

– Det er meget vigtigt for os, at ingen bliver overladt til sig selv. Så lærerne ringer til forældrene i dag, og dem, de ikke får fat i, ringer vi i ledelsen til i løbet af aftenen, siger souschef på H.C. Andersen Skolen Marianne Justesen til Fyens.dk.

Ifølge Eb.dk betegner politidirektør Poul Løhde politiets indsats i forbindelse med tirsdagens digtoplæsning som et meget stort sikkerhedsarrangement.

Massiv politiindsats


Allerede nu sværmer betjente omkring H.C. Andersen Skolen – både på cykler, i almindelige patruljevogne og i adskillige civile politibiler. Uvedkommende bliver stoppet af betjente og bedt om id.

Samtidig er politiet ifølge Eb.dk ved at opsætte en række sikkerheds- og overvågningsudstyr inde på selve skolen.

Nogle beboere føler sig utrygge over det store politiopbud og den skærpede situation, som arrangementet har ført med sig i bydelen.

– Min nevø på 12 år kommer skrækslagen hjem fra fodbold på H.C. Andersen Skolen. Han fortæller, at der var fyldt med politi og politihunde ved skolen, og at én af hundene var kommet meget tæt på ham. Han blev bange. Hans ven havde lukket sig inde på skolen af frygt for hundene, fortæller Alaa Abdol-Hamid for eksempel på Facebook.

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her