Spring navigation over

Et fritidsjob kickstarter unges karriere

Godt begyndt er halvt fuldendt. Det gamle ordsprog kommer til sin fulde ret, når det gælder unges fritidsjob. Hvis man er tidligt ude på arbejdsmarkedet, klarer man sig bedre senere hen i livet.

Tekst: Thomas Lyck, borgerjournalist

Foreningen Nydansker har undersøgt fænomenet ’fritidsjob til unge’, og resultatet er tydeligt:

Unge med tidlig erhvervserfaring klarer sig bedst, når de skal begynde på en ungdomsuddannelse eller finde arbejde.  Det skriver Ugebrevet A4.

Undersøgelsen viser, at 84 procent af de unge med tidligt fritidsarbejde har fundet vej til beskæftigelse eller påbegyndt uddannelse – mod 54 procent af dem uden fritidsarbejde.

– Den tidlige erhvervserfaring er med til at give de unge et forspring på arbejdsmarkedet, slår lektor Niels-Henrik Møller Hansen ved Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet fast over for Ugebrevet A4.

Gælder ikke mindst i udsatte boligområder


Et fritidsjob kan give dem mulighed for at prøve sig af rent arbejdsmæssigt. Og de kan skabe sig en idé om, hvilken retning de skal gå i fremtiden.

Finder de unge vejen igennem junglen af jobmuligheder og træffer det rette valg, ligger guleroden for enden ad vejen.

– Når de unge skal ud på arbejdsmarkedet, er de – sammenkoblet med deres uddannelse – et skridt foran, fordi de har prøvet det før, siger Niels-Henrik Møller Hansen til Ugebrevet A4.

En stor gruppe af deltagerne i undersøgelsen bor i socialt udsatte boligområder.  Får man ikke den udsatte gruppe i gang, kan de skabe en social slagside. For hvis far og mor ikke går på arbejde, er det mere sandsynligt, at man som ung heller ikke går på arbejde.

Derfor opfordrer Foreningen Nydansker til, at fritidsjob gøres til et indsatsområde.

– Det er på høje tid, at danske virksomheder får øjnene op for muligheden for på en relativ billig måde at tage et socialt ansvar, slutter Torben Møller Hansen, direktør i Foreningen Nydansker.

FÅ HJÆLP TIL FRITIDSJOB

Hvis du bor i Vollsmose og er mellem 13 og 18 år, kan du få hjælp til jobsøgningen hos Vollsmose Fritidsjobrådgivning på Camp U – et tilbud under Vollsmose Sekretariatet.

Der er åben kontortid hver tirsdag og onsdag kl. 13.00 – 17.00. Kontakt eventuelt fritidsjobvejleder Katrine Maruri på telefon 61 38 42 22 eller mail til katma@vollsmose.dk

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her